Sønderports tomatsuppe

På Julias fritter havde de engang en pædagog, som tit lavede mad over bål med børnene... princippet var, at der blev hængt en seddel op et par dage før og så kunne forældrene komme med ingredienser, hvis de havde noget til overs eller bare lyst...

Derfor blev der udviklet denne her tomatsuppe...

Jeg har dog lavet den lidt "bedre", da jeg har tilsat bacon og fløde, men princippet er jo sådan, at det meste kan bruges, men det vil jeg vende tilbage til senere...

Du skal bruge:

2 løg
3-4 fed hvidløg
400 g. bacon
2 spsk. fond / flydende boullion
5 gulerødder
400 g flåede, hakkede tomater
3 porrer
3 store tomater
salt og peber
oregano, basilikum, salvie og merian
2½ dl fløde

Løg og hvidløg pilles og hakkes. Put det i en stor gryde sammen med bacon og brun baconen.

Tilsæt boullionen

Skræl gulerødderne og hak dem i små stykker.

Put gulerødderne op i gryden og ved dem stege med.
Skær bunden og toppen af porrerne, fjern det yderste dækblad og skær porrerne i 1-1½ cm skiver.

Put dem op i en skål og lad dem ligge i koldt vand, så al jord kan komme ud.

Vask tomaterne og skær tomaterne i stykker.

Tilsæt de flåede tomater, tomater og krydderier.

Bring gryden i kog og lad det simre i noget tid...
Tilsæt porre og lad dem koge med i 5 min.

Tilsæt til sidst fløden, kog det forsigtigt op og server...

Retten serveres med brød og evt. en god hvidvin...

Man kan jo, som sagt variere den her... vi har også kommet pasta i engang... Fløden kan erstattes af flødeost, det må endelig ikke koge, så skiller det.

God appetit...

Kommentarer

Populære opslag