Koldhævede haselnøddeboller
De her boller blev rigtig gode og er uden mælkeprodukter... De kunne holde sig et par dage, hvilket er ret flot i min verden...
Hasselnødderne kan erstattes med hvilken som helst nød eller man kan putte forskellig kerner i, som solsikke eller hørfrø...
Til ca. 20 boller skal du bruge:
15 g gær
5 dl koldt vand
1½ dl grahamsmel
100 g hasselnøddekerner, groft hakket
1 spsk olie
2 dl groft rugmel
salt
hvedemel
Gæren røres ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet, olie og slat. Tilsæt nu resten af ingredienserne. Hvedemelet tilsættes lidt af gangen. Dejen skal være meget klæg, men ikke flydende.
Stil dejen i køleskabet natten over med film over eller i en skål m låg
"Form" bollerne med 2 skeer og stil dem på en bageplade med bagepapir på. Lad dem hæve 1 time (de hæver næsten ikke, men det betyder ikke at de er mislykkedes, hvis det ser ud som om de ikke har hævet)
Bages i 20 min ved 200 grader.
Det er ikke en børnebolle, men smager rigtig godt med smør eller ost... Det er en pålægsbolle, som mætter rigtig godt.
Hasselnødderne kan erstattes med hvilken som helst nød eller man kan putte forskellig kerner i, som solsikke eller hørfrø...
Til ca. 20 boller skal du bruge:
15 g gær
5 dl koldt vand
1½ dl grahamsmel
100 g hasselnøddekerner, groft hakket
1 spsk olie
2 dl groft rugmel
salt
hvedemel
Gæren røres ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet, olie og slat. Tilsæt nu resten af ingredienserne. Hvedemelet tilsættes lidt af gangen. Dejen skal være meget klæg, men ikke flydende.
Stil dejen i køleskabet natten over med film over eller i en skål m låg
"Form" bollerne med 2 skeer og stil dem på en bageplade med bagepapir på. Lad dem hæve 1 time (de hæver næsten ikke, men det betyder ikke at de er mislykkedes, hvis det ser ud som om de ikke har hævet)
Bages i 20 min ved 200 grader.
Det er ikke en børnebolle, men smager rigtig godt med smør eller ost... Det er en pålægsbolle, som mætter rigtig godt.
Kommentarer