Koldhævede haselnøddeboller

De her boller blev rigtig gode og er uden mælkeprodukter... De kunne holde sig et par dage, hvilket er ret flot i min verden...

Hasselnødderne kan erstattes med hvilken som helst nød eller man kan putte forskellig kerner i, som solsikke eller hørfrø...

Til ca. 20 boller skal du bruge:

15 g gær
5 dl koldt vand
1½ dl grahamsmel
100 g hasselnøddekerner, groft hakket
1 spsk olie
2 dl groft rugmel
salt
hvedemel

Gæren røres ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet, olie og slat. Tilsæt nu resten af ingredienserne. Hvedemelet tilsættes lidt af gangen. Dejen skal være meget klæg, men ikke flydende.
Stil dejen i køleskabet natten over med film over eller i en skål m låg

"Form" bollerne med 2 skeer og stil dem på en bageplade med bagepapir på. Lad dem hæve 1 time (de hæver næsten ikke, men det betyder ikke at de er mislykkedes, hvis det ser ud som om de ikke har hævet)

Bages i 20 min ved 200 grader.

Det er ikke en børnebolle, men smager rigtig godt med smør eller ost... Det er en pålægsbolle, som mætter rigtig godt.
Send en kommentar

Populære indlæg