Hjemmelavede coutoner og "hvad jeg havde"-tomatsalat...

 Jeg har prøvet at lave coutoner og nu, klogere af erfaring, deler jeg lige opskriften med jer...

Du skal bruge:

Coutons

6 skiver tørt brød, ca. 1½ cm tykke
4 dl olie (oliven eller solsikke)
3 spsk. balsamico eddike
½ spsk salt (jeg kan godt lide mine coutons salte, så mindre kan gøre det. Man kan også bruge hvidløgssalt eller havsalt)
2 tsk. salvie
2 tsk. oregano
2 tsk. merian
2 tsk timian
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander

Man vælger selv sine krydderier... det her er kun et forslag... men der skal være rigelig af dem. Jeg har brugt tørrede krydderier.

Skær brødet i tern - 1,5 x 1,5 cm ca. Rør olie, eddike og krydderier sammen i en stor/fladbundet skål.
Læg trødterningerne i olien 1 ad gangen (undgå såvidt muligt krummer) og vend dem rundt, så de er vædet igennem. Når olien/bunden er fyldt, lader man dem suge i 5 min. Læg dem så over i et dørslag og lad dem dryppe af. Gentag processen (rør i olien imellem hvert hold) til alle terninger er gennemvædet og ligger i dørslaget. Hvis du undervejs er ved at løbe tør for olie, så spæd bare mere olie til, ikke krydderier og eddike. Lad dem dryppe af i min. 1 time i dørslaget.

 Hæld ikke evt. overskydende olie ud. Den kan bruges til mange ting... marinade til kød eller olie-eddike dressing (tilføj blot mere balsamico) eller til en tomatsalat, som du vil se senere...

De er bedst samme dag, men kan spises dagen efter...

Beklæd et ildfastfad med bagepapir og bag coutonerne i 30 min ved 175 grader - hold dog øje med dem... de skal måske have 10 min mindre eller 15 min mere... det kommer an på hvilket brød du har brugt...

Her har jeg brugt et havre-franskbrød, lavet efter denne opskrift med den undtagelse, at jeg har lavet 2 franskbrød og bagt dem i 30 min...
Ud af min overskydende olie lavede jeg denne tomatsalat...

Jeg har brugt:

½ bk. cherrytomater i kvarte
½ agurk i skiver
½ løg i skiver
Den overskydende olie
saften af 1 lime

Olie og limesaft blandes og hældes over grønsagerne...

Guf siger jeg bare... Agurkerne blev sådan helt syltede-agtige, fordi jeg klumrede med Weberen - aka. den grønne komet - og derfor fik det lov at stå i ca. 30 min...
2 kommentarer

Populære indlæg