Kartoffelpangekager...

Dette er en helt klart for mange ukendt ret. Men det er bare så godt...

Jeg har lavet dem her både over bål og på Trangia. Jeg har også lavet dem sammen med elever...

Jeg bruger dem som tilbehør, men kunne også spises som hovedret med en lækker creme fraise dressing til.
Du skal bruge (til 4 pers.)
8 store kartofler eller 4 bagekartofler
2 løg
4 fed hvidløg
3 æg
½ dl. fløde (kan evt. erstattes med mælk)
1 dl majs- eller kikærtemel (eller hvad man nu har)
½-1 tsk. muskat
2 spsk. tørret persille (friske kan selvfølgelig bruges)
2 spsk. tørret purløg
salt og peber

Skræl kartoflerne og riv dem groft ned i et dørslag. Hak løg og hvidløg fint. Pisk æg med fløde, mel og krydderier, tilsæt løg og hvidløg. Pres overskydende væske ud af kartoflerne og hæld dem i dejen.

Her har jeg brugt nye kartofler. De indeholder ikke så meget væske som vinter- og bagekartofler. Vinter- og bagekartoflerne bliver brunlige når de bliver "iltede", men det gør ikke noget, for når de er tilberedt, kan man ikke se det længere...

Steges ved medium varme til de er brunede i olie eller lign.. Kan holdes varme i ovnen ved 100 grader.

Til børn er de her mine udgaver fine. De store kan også være lidt svære at håndtere, da de brækker let.

Man kan ikke hælde dejen på panden, som man normalt gør med pandekagedej. Man skal putte det på panden med f.eks. en ske og så skubbe/fordele det ud til den ønskede størrelse.

Rengøringstip: Skyl alt der har været i kontakt med kartoflerne af med det samme... det er rigtig svært at få at senere...

Pandekagerne kan serveres til okse-, kyllinge-, lamme- eller kalvekød. Det er rigtig lækkert med en lille smule dressing eller creme fraise til...

Kommentarer

Populære opslag